Centrul Medical Gral Medical - Bucuresti

Radiologie si Imagistica Medicala

Computer Tomograf (CT)
Computer tomografia (CT) este metoda imagistica in care, cu ajutorul unui fascicul colimat (ingustat) de raze X, se produce imaginea unui plan selectat din regiunea de interes. Aparatul Siemens SOMATOM EMOTION 6 are achizitie de tip spiral, cu 6 sisteme de detectori, permitand astfel evaluarea nativa oricarui segment corporal, atat a partilor moi, cat si a segmentelor osoase cu reconstructii tridimensionale. Softul aparatului permite executarea protocoalelor speciale cu inalta rezo..
Mamograf
Mamografia este metoda prin care se vizualizeaza glandele mamare (sanii), utilizand un sistem care emite o doza redusa de radiatie X. Mamograful Siemens MAMMOMAT 1000 este util atat pentru screening, cat si pentru diagnostic. - Utilizeaza o cantitate foarte mica de radiatie X - Ofera o compresiune optimizata a sanului Beneficii: ? Detectarea cancerului mamar de mici dimensiuni cand acesta nu determina simptomatologie; ? Detectarea oricarui tip de tumora mamara (benigna sau malig..
Imagistica prin rezonanta magnetica (RMN)
RMN este metoda de explorare imagistica prin care se obtin sectiuni tomografice cu grosimi de 1-30 mm in oricare plan al spatiului, prin utilizarea unor impulsuri de radiofrecventa intr-un camp magnetic intens si omogen. Aparatul Siemens MAGNETOM ESSENZA detine secvente speciale pentru angiografia sistemului carotidian, vertebro-bazilar, aortei si ramurilor sale si a vascularizatiei periferice. - Foloseste programe speciale pentru san, inima, vase, articulatii, copii; - Foloseste progr..