Flavin
Dintre cele peste 3 milioane de plante comestibile din flora Pamantului, nu exista o planta comparabila cu canepa din punctul de vedere al valorii nutritive. Proteinele din semintele de canepa contin toti cei 8 aminoacizi esentiali, usor digerabili si absolut necesari metabolismului. Semintele de canepa contin 30 % proteine, 41 % grasimi, 15% carbohidranti, ele fiind mult mai valoroase din punc de vedere al continutului nutritiv decat semintele de soia. In semintele de canpa, acizii grasi esentiali omega 6 si omega 3 sunt prezenti in raport 3:1. In plus semnintele de canepa sunt singurele seminte comestibile care au in componenta lor cantitati supstantiale de acid gama-linoleic (GLA), cu efect terapeutic demonstrat. Microelementele prezente in semintele de canepa includ: strontiu, arseni si crom. De asemenea este o sursa bogata in vitamina E. Se utilizeaza ca adjuvant in urmatoarele situatii: Consumul regulat al acestui produs ajuta la prevenirea sau tratarea modificarilor de natura maligna din organism.
Utilizare: doza zilnica recomandata este 1-2 capsule/zi.