Sardin - Restaurant cu specific italian, Bucuresti

Rstaurant Sardin - detalii firma

Folosim ingrediente artizanale de calitate superioara care dau gust autentic preparatelor cu specific italian pe care le promovam in restaurantul nostru, cu specific pescaresc.

Framantam si coacem paine de casa cu maia, din faina ecologica macinata in mod autentic, intr-o moara de piatra din Piemonte.

Branzeturile provin din Reggio Emilia si Lombardia. Parmigiano Reggiano maturat 36 luni, Gorgonzola dulce, Taleggio, Bagoss de pe varful Bagolino si Strachitunt din Val Taleggio.

Pastele artizanale sunt ‘trafilate al bronzo’ manual, chiar la noi in bucatarie. Servim si paste pentru cei alergici la gluten. Fileturile de ansoa, caperele si rosiile de Piennolo vin din Napoli. Din Sicilia provin maslinele si uleiul extravirgin presat la rece, dar si lamaile si clementinele in sezon.

SezonalitateSI PROSPETIME

Fiecare preparat este gatit in totalitate in bucataria Sardin.

Ne aprovizionam in functie de sezonalitate cu peste salbatic, fructe de mare de captura si legume proaspete de cea mai buna calitate atat de la producatori straini cat si de la producatorii romani care respecta acelasi etos pe care il promovam si noi.

Gatim responsabil cu ingrediente de provenienta controlata si protejata.

Vasla DE GOLDOLA CATE POVESTI DE DRAGOSTE O FI AUZIT OARE? 

Scotocind prin targurile de antichitati din zona Adriaticii si a Mediteranei am ajuns sa strangem suficiente “comori” autentice pe care sa le folosim in decorarea a doua restaurante.

Din aventurile noastre italiene am adus cu noi o vasla adevarata de gondola pe care am cumparat-o din Venetia. Acum ea afirma adevaratul spirit italian pe unul dintre zidurile restaurantului.