Framsteg Group dezinsectie, deratizare si dezinfectie Bucuresti
Deratizarea reprezintă o serie de măsuri aplicate permanent în scopul distrugerii rozătoarelor dăunătoare (şobolanul cenuşiu sau negru şi şoarecii) şi menţinerii lor la un nivel numeric redus. Astfel se iau măsuri preventive ce limitează sau împiedică înmulţirea lor.
Pe lângă pagubele materiale pe care le provoacă, rozătoarele constituie un pericol constant pentru sănătate. Deseori, în unele regiuni, o bună parte din bolile contagioase ca toxinfecţiile alimentare, leptospiroza, trichineloza, bruceloza, gastroenterita virotică, febra aftoasă, antraxul şi alte boli mai puţin grave sunt transmise de şobolani şi şoareci.
Prevenirea înmulţirii rozătoarelor
Prevenirea apari?iei rozătoarelor trebuie făcută prin măsuri precum limitarea accesului rozătoarelor în spa?iul vizat ?i deratizarea vecinătă?ilor. Spre deosebire de agen?i patogeni şi insecte, rozătoarele pot călători pe distan?e mult mai mari ?i au un grad mai dezvoltat de inteligen?ă (mai ales ?obolanii) ceea ce face imposibilă eliminarea lor definitivă prin ac?iuni discontinue.
Metode de realizare a deratizării
Deratizarea se face de obicei trimestrial (de patru ori pe an). Există trei moduri de realizare a deratizării prin mijloace chimice, dar ?i de altă natură. Deratizarea ecologică constă în prinderea rozătoarelor în capcane, fiind urmată de colectarea, transportarea şi incinerarea acestora.
Cea chimică constă în utilizarea de substanţe raticide cu efect letal, amplasate în staţii de intoxicare perimetrale prin momeli (toxice de ingestie) şi produse toxice respiratorii. Deratizarea se face la interior şi exterior, în locuri unde oamenii şi animalele nu pot ajunge. Acţiunea se realizează simultan în toate obiectivele gospodăriei, dar şi la vecini dacă există un focar puternic.
În plus, locurile trebuiesc marcate explicit cu etichete cu inscrip?ia „Aten?ie, teren otrăvit!”. La amplasarea momelilor trebuie să se ?ină cont ?i de accesul animalelor domestice. Este interzisă interven?ia persoanelor neautorizate asupra momelilor ce con?in substan?e otrăvitoare. De asemenea este interzisă depozitarea de alimente în spa?iile marcate ca otrăvite.
Mai există şi varianta mixtă, care se utilizează atât în deratizarea ecologică, cât şi în deratizarea chimică.
Este foarte important ca atunci când se impune deratizarea spaţiilor comerciale şi a altor imobile să apelaţi la servicii profesioniste care respectă ultimele standarde de mediu şi siguranţă în domeniu.