Descriere anunt
Beneficii Watercress (Nasturel)
- ajuta la stoparea si incetinirea imbatranirii pielii,
- ajuta la scaderea tensiunii arteriale,
- imbunatateste sanatatea ochilor,
- ajuta la mentinerea nivelului sanatos de fier,
- ajuta la mentinerea unui sistem imunitar puternic,
- imbunatateste sanatatea si densitatea oaselor,
- contribuie la un intestin sanatos,
- ajuta la recuperarea dupa exercitii fizice si sport.
Beneficiile consumului de nasturel sunt multe! Deoarece cercetarea stiintifica a acestei mici frunze minune verde este semnificativa si continua sa dezvaluie multe alte motive pentru care ar trebui sa o mancam. Puteti manca creson in fiecare zi si, deoarece cresonul este vandut in toate supermarketurile, este usor sa obtineti o completare nutritionala!
Nasturelul (nasturtium officinale) este un superaliment; stim deja ca cresonul este bogat in vitamine, continand peste 50 de vitamine si minerale vitale. Gram pentru gram contine mai mult calciu decat laptele, mai mult acid folic decat bananele, mai multa vitamina C decat portocalele si mai multa vitamina E decat broccoli. Nivelurile ridicate de diversi nutrienti si compusi pot fi vazute aici, dar ce beneficii reale obtinem prin consumul de nasturel? Iata doar cateva:
1. Ajuta la stoparea si incetinirea imbatranirii pielii - Elastina si colagenul din piele sunt descompuse de lumina soarelui. Un compus numit izotiocianat (ITC) si vitamina C, care se gasesc in nasturel, pot ajuta la OPRIREA si minimizarea descompunerii colagenului si a elastinei si duce la o productie mai mare de colagen, ceea ce duce la o piele mai tanara, mai sanatoasa si mai elastica. Prin urmare, va reduce celulita si ridurile.
2. Ajuta la scaderea tensiunii arteriale ? Cresonul contine nitrati care ajuta la crearea elasticitatii si in vasele de sange care, prin urmare, scade tensiunea arteriala.
3. Imbunatateste sanatatea ochilor ? Compusii Luteina si Zeaxantina se gasesc in Nasturel. Acestea ajuta la blocarea luminii albastre sa ajunga la retina, ceea ce inseamna o reducere a daunelor oxidative induse de lumina, care ar duce la degenerescenta maculara legata de varsta (AMD).
4. Ajuta la mentinerea nivelului sanatos de fier ? cresonul contine niveluri ridicate de fier, neobisnuit in legume si necesar pentru a transforma energia din alimentele noastre pentru a fi activa si esentiala pentru crestere si dezvoltare. Cu toate acestea, fierul din legume este imposibil de absorbit decat daca vitamina C este prezenta si pentru a schimba fierul in aceeasi forma care este atat de usor de absorbit din carnea rosie (cunoscuta sub numele de fier hem). 80 g de nasturel contine mai multa Vitamina C decat o portocala de aceeasi greutate si astfel inseamna ca fierul din nasturel este absorbit mai usor.
5. Ajuta la mentinerea unui sistem imunitar puternic ? 100 g de nasturel contin mai mult de jumatate din doza noastra zilnica recomandata de Vitamina A, care este necesara pentru un sistem imunitar puternic, la care se adauga Vitamina A si pentru a imbunatati absorbtia fierului.
6. Imbunatateste sanatatea si densitatea oaselor ? 100 g de nasturel furnizeaza un sfert din cantitatea zilnica recomandata de calciu, care este necesara pentru a atinge densitatea osoasa maxima in timpul cresterii, iar dupa ce ati incetat sa cresteti este necesar pentru a o mentine. In plus, vitamina K este un nutrient cheie in densitatea oaselor, iar cresonul este o putere de vitamina K! Nu este la fel de usor de absorbit din plante precum este din alimentele de origine animala, dar 100 g de Nasturel contine de patru ori doza noastra zilnica recomandata, asa ca este o sursa destul de buna de o alta vitamina valoroasa.
7. Contribuie la un intestin sanatos ? bacteriile intestinale isi obtin energia din fermentarea FIBRELOR din alimentele pe care le consumam (precum si probioticele precum chefirul si alte alimente fermentate). Acesti microbi sunt esentiali pentru sanatatea noastra pe termen lung, de la dezvoltarea sistemului nostru imunitar pana la protectia impotriva bolilor intestinale si ridicarea dispozitiei noastre. Cresonul, impreuna cu alte fructe si legume, este o sursa excelenta de fibre pentru a ne hrani microbii, dar are si unul dintre cele mai inalte niveluri de ANTIOXIDANTI. Bacteriile noastre intestinale au un rol important in activarea acestor antioxidanti inainte de a-i putea folosi pentru detoxifierea zilnica esentiala pentru a reduce daunele ADN-ului cauzate de numeroasele toxine la care suntem expusi in mod constant ? fie din mediul inconjurator, fie din procesele metabolice din corpul nostru.
8. Ajuta la recuperarea dupa exercitii fizice si sport - Cercetarile intreprinse in 2012 au descoperit ca exercitiile fizice cresc stresul oxidativ, provocand deteriorarea ADN-ului, precum si cresterea peroxidarii lipidelor. Cu...