Descriere anunt
MUMIE SHILAJIT Beneficii
- sustine sanatatea creierului
- minimizeaza efectele imbatranirii
- util in ameliorarea anemiei
- detine proprietati antivirale
- minimizeaza oboseala cronica
- reduce raul de altitudine/inaltime
- sustine sanatatea inimii
Shilajit, numit si smoala minerala, este rezultatul unui proces lung de descompunere a materiei vegetale si a mineralelor. Este o substanta lipicioasa, neagra, asemanatoare gudronului, care provine din stancile din lanturile muntoase inalte.
BENEFICIILE PENTRU SANATATE ALE MUMIE SHILAJIT
1. Functia creierului
Shilajit este format din descompunerea lenta a materiei vegetale si este disponibil ca supliment sau pulbere. Numerosii compusi gasiti in shilajit pot fi de ajutor pentru functionarea creierului si chiar pot ajuta terapia Alzheimer. Un studiu din International Journal of Alzheimer?s Disease Sursa de incredere a remarcat ca shilajit este folosit in mod traditional pentru longevitate si pentru a incetini imbatranirea. Compusii din acesta pot ajuta la controlul tulburarilor cognitive, cum ar fi Alzheimer. Cercetatorii se asteapta ca shilajit sa aiba un impact in minimizarea tulburarilor cognitive, dar sunt necesare mai multe cercetari pentru a explora aceste posibilitati.
2. Imbatranirea
Un studiu Sursa de incredere a remarcat ca acidul fulvic, unul dintre compusii cheie din shilajit, actioneaza ca un compus antioxidant si antiinflamator. Ca atare, poate ajuta la reducerea radicalilor liberi si a daunelor celulare din organism, care sunt doi factori cheie in imbatranire.
Suplimentarea zilnica de shilajit poate contribui la vitalitatea generala si la un proces de imbatranire mai lent la unii oameni.
3. Anemia
Anemia se dezvolta atunci cand sangele nu are suficiente celule sanatoase sau hemoglobina. Exista multe cauze ale anemiei, inclusiv deficitul de fier.
Anemia cu deficit de fier poate provoca numeroase simptome in organism, inclusiv:
?batai neregulate ale inimii
?oboseala si slabiciune
?maini si picioare reci
?durere de cap
Shilajit contine niveluri ridicate de acid humic si fier, care pot fi de ajutor in ameliorarea anemiei cu deficit de fier. Cu toate acestea, este important sa explorati aceasta optiune cu un medic inainte de a lua suplimente.
4. Antiviral
Gama larga de minerale si compusi gasiti in shilajit poate ajuta, de asemenea, la minimizarea virusilor. Un studiu de cercetare a remarcat ca shilajit ar putea lupta impotriva si ucide multi virusi diferiti in medii izolate, inclusiv unii virusuri herpes. Cercetatorii au comentat ca, desi pare a fi eficient, sunt necesare mai multe studii efectuate cu subiecti vii pentru a sustine aceste afirmatii.
5. Oboseala cronica
Un studiu din 2012 publicat in Journal of Ethnopharmacology a constatat ca shilajit a ajutat la reducerea simptomelor sindromului de oboseala cronica la subiectii de testare. Cercetatorii au observat ca shilajit ar putea ajuta la imbunatatirea functiilor celulare din organism, ceea ce inseamna ca poate reduce oboseala la sursa problemei si poate creste nivelul de energie in mod natural.
6. Raul de altitudine/inaltime
Una dintre afirmatiile facute de practicantii traditionali este ca shilajit poate ajuta la ameliorarea raul de altitudine. Schimbarile de presiune la altitudini mari pot afecta foarte mult unii oameni. Simptomele raului de inaltime variaza de la dureri corporale si oboseala pana la congestie pulmonara si oxigen scazut in creier.
Shilajit este o substanta complexa care contine peste 80 de minerale diferite, precum si acid fulvic si acid humic. Datorita acestui spectru larg de componente benefice, se crede ca shilajit ajuta la reducerea multor simptome ale raului de altitudine.
Poate ajuta la imbunatatirea proceselor cognitive ale creierului, la stimularea sistemului imunitar si la reducerea inflamatiei, toate acestea putand atenua raul de inaltime.
7. Sanatatea inimii
Deoarece poate scadea tensiunea arteriala, cei cu boli de inima sau hipotensiune nu ar trebui sa ia shilajit. Shilajit poate proteja, de asemenea, inima si imbunatati sanatatea inimii. Un studiu recent folosind sobolani a remarcat efectele protectoare pe care le are shilajit asupra inimii.
Animalele care au fost tratate cu shilajit inainte de leziuni cardiace au avut mai putine leziuni ale inimii decat cele carora nu li s-a administrat shilajit. Este important de retinut ca shilajit poate reduce tensiunea arteriala in unele cazuri si nu ar trebui sa fie luat de oricine care are o afectiune cardiaca activa.
8. Obezitatea
Purtarea unei greutati suplimentare poate obosi muschii si pune stres asupra oaselor. Un studiu din Journal of Medicinal FoodTrusted Source a remarcat ca persoanele care erau obezi care au luat un supliment oral de shilajit purificat au raspuns mai bine la exercitii fizice decat cei care nu au facut-o....