Descriere anunt
Cum ii ajuta cartea pe parinti si educatori
Inteleg cum pot trata problema care sta in spatele actiunilor copiilor lor;
Vor sti cum sa converseze cu cei mici pe limba lor despre bunatate si incredere in sine;
Ii ajuta sa le amplifice copiilor calitatile pe care le au, indiferent de tipologia fiecaruia;
Ii sprijina in a le oferi celor mici o inteligenta emotionala sanatoasa;
Devin ei insisi un model pentru cei mici prin propriului comportament.
Cum ii ajuta cartea pe cei mici?
Inteleg cum sa ceara ajutorul cand intampina probleme pe care ei le vad de netrecut;
Reusesc sa fie prieteni cu fricile lor si sa le transforme in curaj;
Capata mai multa incredere ca pot reusi ceea ce-si propun;
Percep dobandirea bunatatii si a increderii in ei insisi ca pe o joaca;
Devin mai empatici, mai generosi si mai atenti la nevoile celor din jur;
Sunt dispusi sa isi ceara scuze si sa ierte de fiecare data cand este cazul.
Ca parinti, toti ne dorim ce este mai bine pentru copiii nostri, insa cu toate acestea se intampla deseori ca cei mici, prin comportamentul lor, sa ne faca sa ne simtim neputinciosi. Sunt anumite momente in care ai impresia ca ai epuizat toate solutiile pe care le aveai si totusi problemele persista.
Lipsa increderii in sine si lipsa empatiei si generozitatii pentru cei mici este extrem de importanta, intrucat aceste lipsuri pot genera o serie de consecinte foarte greu de gestionat odata ce acestea avanseaza.
Desi informatiile despre educatia copiilor sunt la tot pasul, este foarte important sa aplicam doar recomandari avizate, bazate pe experienta si care sunt oferite de un specialist acreditat.
Inspirate in primul rand din experienta obtinuta in cabinet, din sedintele 1 la 1 ale psihologului Gabriela Maalouf cu copiii, cartile trateaza doua subiecte extrem de importante in dezvoltarea emotionala sanatoasa a celor mici si anume – increderea in sine si bunatatea.
In cartea „Mati si Capitanul Incredere”, copiii isi gasesc o ancora la inceputul lecturii, in Capitanul Incredere, ancora care ii ajuta sa descifreze codul increderii in sine si mai apoi, in final, aceasta ancora se transforma intr-un mod de a fi pentru cei mici. In acest fel, copiii inteleg ca isi pot imbunatati singuri increderea in ei si, de asemenea, starea emotionala, astfel incat sa-si poata dezvolta armonios potentialul pe care il au si sa nu mai permita nimanui sa le taie din aripi.
In cartea „Lia si Capitanul Bunatate”, copiii vad un prieten in Capitanul Bunatate si invata cu placere, prin povestioare amuzante si jocuri, sa fie mai rabdatori, sa ofere fara sa astepte nimic in schimb, sa isi ceara scuze si sa ierte. Aceste instrumente, cu cat sunt mai des folosite, cu atat ii ajuta mai mult pe cei mici sa fie echilibrati si cooperanti, putand sa-si exprime cu lejeritate emotiile si sa se integreze cu mai multa usurinta in societate, atat in copilarie, cat si la maturitate.
Solutii atat pentru copii, cat si pentru parintii lor