Descriere anunt
Chitosan 120 capsule
Chotsan va ajuta sa slabiti, reduce absorbtia alimentelor in intestin. Scade colesterolul si durerile articulare, Detoxifica ficatul.
Chitosan capsule Beneficii
? Va ajuta sa slabiti
? Ajuta tranzitul intestinal
? Detoxifica limfa
? Ajuta la asimilarea calciului
? Scade durerile articulare
? Antibacterian, antifungic, antiviral
? Ajuta la eliminarea metalelor grele din organism
? Detoxifica ficatul
Chitosanul este un polizaharid care se gaseste in cochilia crustaceelor. Chitina este amidonul care se gaseste de asemena in scheletul crustaceelor, in crabi si creveti.
Beneficiile Chitosanului sunt foarte multe insa principalul aport este acela pentru ca ajuta oamenii sa slabeasca datorita compozitiei sale. Chitosanul leaga grasimile ingerate de el si in felula cesta sunt evacuate fara ca sa se depuna.
A fost demonstrat faptul ca Oligozaharida Chitosan protejeaza ficatul de toxine si impotriva toxicitatii mercurului.
De asemenea potentialul de a sprijini echilibrarul microbian si alte functii ale sistemului imunitar si poate contribui la sustinerea nivelurilor normale de zahar din sange.
Ce este Chitosanul?
Chitina este ca o celuloza biopolimer, ce se gaseste in exoschletul de animale marine: creveti, homari, moluste sau crabi. Ea se mai gaseste in ciuperci si drojdii. Chitosanul se obtine prin prelucrarea chimica a chitinei.
Traditional, chitosanul este utilizat in industria cosmetica, tesaturi, instalatii de purificare a apei (pentru a absorbi uleiuri, grasimi, metale, substante toxice).
Sunt unele studii care arata ca chitosanul este benefic in scaderea colesterolului si a greutatii corporale. Este folosit ca pansament in camere de urgenta pentru a opri sangerarea. Chitosanul are proprietati antimicrobiene, de aceea urmeaza sa fie utilizat si in stomatologie.
Beneficii Chitosan
Proprietatile Chitosanului:
- biodegradabil;
- biocompatibil;
- antitrombotic;
- hemostatic;
- agent de hidratare (datorita capacitatii de retinere a apei);
- antibacterian;
- antitumoare;
- agent de chelare (detoxifiere);
- activ impotriva mucegaiurilor si a grojdiei.
Chitosan era foarte cautat cand a fost introdus pe piata industriei alimentare in anii 1990. Dupa aceea, producatorii de suplimente naturale au identificat eficacitatea sa ca adjuvant nutritional in managementul de greutate.
Chitosanul este un bun coagulant.
Chitosanul are capacitatea de a inhiba anumite bacterii inflamatoare, datorita acestui fapt el este utilizat in mod eficient in ameliorarea acneei.
Chitosan este folosit in a ucide candida. Candida este o drojdie care traieste in colon, fiind inofensiva. Dar daca depaseste nivelul normal, adica scapa de sub control, poate provoca probleme grave de sanatate.
Chitosanul ajuta la absorbtia mai usoara a calciului, care este important in ameliorarea osteoporozei.
Chitosanul este folosit in guma de mestecat deoarece ridica pH-ul in gura si distruge bacteriile care favorizeaza formarea placii (placa fiind cunoscuta si sub numele de \"piatra de pe dinti\") si reduce degradarea dintilor.
Tot japonezii au aratat ca el este foarte eficient si sigur ca antiacid.
Un studiu realizat pe baza mai multor fibre destinate captarii si eliminarii de grasimi, a aratat ca fibrele de Chitosan au adus rezultate cu 55% mai bine decat celelalte. Datorita acestui fapt, Chitosan este folosit atat pentru slabit, cat si pentru curatirea colonului.
Chitosan Efecte secundare
In general, chitosan nu produce efecte secundare. Dar s-au raportat cazuri de flatulenta, constipatie, greata, stomac deranjat si alergie (la persoanele alergice la crustacee).
Avand proprietati de absorbtie a grasimilor, a acizilor grasi, el poate de asemenea sa absoarba si substante liposolubile (vitamine liposolubile sau acizi grasi esentiali), daca nu este administrat conform instructiunilor.
Utilizarea unei doze mari de chitosan pe o perioada mare de timp poate perturba flora intestinala si poate creste numarul bacteriilor daunatoare.
Chitosan: Avertismente, Contraindicatii si Recomandari
Nu trebuie sa luati Chitosan daca sunteti alergic la crustacee.
Specialistii recomanda evitarea administrarii suplimentului de chitosan femeilor insarcinate, femeilor care alapteaza si copiilor.
Daca vreti un rezultat pe termen lung privind pierderea in greutate, nu este suficient sa luati Chitosan, trebuie sa aveti o alimentatie corecta si sa faceti exercitii fizice zilnic.
Cand luati orice supliment de fibre, este indicat sa beti 6-8 pahare de apa pe zi.
Chitosan Interactiuni
Pentru a dubla eficacitatea Chitosanului este recomandat sa se administreze impreuna cu vitamina C.
Daca administrati alte medicamente anticoagulante sau medicamente pentru diabet zaharat, consultati medicul dumneavoastra inainte sa luati Chitosan. Astfel veti evita orice efecte secundare posibile.
Evitati administrarea concomitenta a vitaminelor A, K, D cu Chitosan, deoarece aceste vitamine sunt insolubile in apa. Organismul fiind incapabil sa elimine...